KOOL

TENTOONSTELLING KOOL

8 – 29 september 2019

Eeuwfeestgebouw
Beringen

 

KOOL

30 jaar is het geleden dat de steenkoolmijn van Beringen haar deuren sloot. Om dit te herdenken gaan er tal van activiteiten door in september en oktober 2019. Eén daarvan is de tentoonstelling KOOL met poëzie en beeldende kunst rond het mijnverleden in het eeuwfeestgebouw.

Dat zoveel jaren later het mijngebeuren nog steeds veel mensen bezighoudt, bewezen de talrijke inschrijvingen met beeldend werk en poëzie voor deze tentoonstelling. Iedere kunstenaar, elke dichter geeft het mijngebeuren een eigen plaats. Er zijn kunstenaars die het menselijk verhaal bekijken, terwijl anderen gefascineerd zijn door het prachtige erfgoed dat is achtergebleven. Elke kunstenaar brengt zijn ‘mijn’verhaal op zijn eigen manier: verhalen die verbinden, voeden, troosten misschien. Zij doen ons stilstaan met wat we nu hebben, wat ons maakt, en ze zetten ons aan tot reflectie.

De tentoonstelling vindt plaats in het eeuwfeestgebouw, een logementshuis dat in 1930 gebouwd werd in opdracht van de steenkoolmijn. Later werden er verschillende diensten gehuisvest, vooral van sociale aard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Black Window Party
    Black Window Party

    De ramen van de mijngebouwen hebben me altijd al enorm aangesproken. Ze zijn echt typerend en geven zoveel karakter aan de gebouwen. Dit werk is vooral gebaseerd op het leven van de mijn dat je door een raampartij zou kunnen zien.…

© 2018 - 2021 ATELIER GWEN ROTSAERT | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel