KUNSTKAPELLEKESTOUR

KUNSTKAPELLEKESTOUR BERINGEN 2024
EXPO / EVENEMENT / KUNSTTOUR

 

Ontdek de Beringse Kunstkapellekestour

Stad Beringen presenteert met trots het kunstzinnige kapellekesproject, dat de kapellen op haar grondgebied in de kijker zet als waardevol klein historisch erfgoed. Dit project brengt kunst in de open ruimte en maakt van Beringen één grote openluchtexpo die voor iedereen toegankelijk is.

De 18 kunstkapellekes vormen samen de Beringse Kunstkapellekestour, een fietsroute van 47 km. Deze route kun je verkennen via deze link. Elke kapel heeft een sticker die je leidt naar meer informatie over de kapel, het kunstwerk en de lokale kunstenaar.

Hoewel het devotie-aspect van de kapellen verminderd is, dienen sommige kapellen nog steeds als rustplek voor wandelaars en fietsers. Langs de route vind je ook diverse horecazaken waar je kunt pauzeren en genieten van een drankje en/of hapje.

Voor een overzicht van alle kapellen en hun kunstwerken, bezoek beringen.be/kapellen.

Beleef de kunst en historie van Beringen op een unieke manier met de Kunstkapellekestour!

 

ALLEZ EN ROUTE,

en ontdek hoe ik de Onze-Lieve-Vrouwkapel ontoverde tot een kleurrijke 'CONFETTIKAPEL'.  

  

Waar? Koerselsesteenweg x Trompetstraat 

Geschiedenis Kapel? Rond 1655 stond er op deze locatie reeds een kapel in leem opgetrokken. In 1860 werd een bakstenen kapel gebouwd. De kapel, ook wel gekend als de kapel van Koersel, had ernstige vocht- en stabiliteitsproblemen en werd in 2015 gerestaureerd door werkgroep Monumentenzorg Beringen. 

Ontwerp? ‘De Confetti-kapel’
And the rest is confetti. Voel je ware emoties voor alles wat ze waard zijn en laat de pijnlijke momenten als confetti om je heen vallen. Gwen Rotsaert vertaalt dit idee in haar werk, waarbij ze kapellekes –  plekken van rust en bezinning – opfleurt met kleur en vrolijkheid. Haar Bulb-stories, kleine glazen stolpen gevuld met 3D-verhalen, brengen kapellen en patroonheiligen tot leven. Deze moderne glasramen werpen een kleurrijk licht op heilige plekken en nodigen bezoekers uit om zich te verliezen in de verhalen. Met vakmanschap en verbeelding vieren Gwen's creaties de schoonheid van het moment.
www.gwenrotsaert.be 

 

 

© 2018 - 2024 ATELIER GWEN ROTSAERT | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel